
Bacon
Ädelost
Ytterfilé
Tomater
Skär skåror i filén salta och krydda, stek på svag värme, så filén får en fin yta.
Lägg filén på en bädd av bacon, i en ugnsfast form, lägg i ädelost i skårorna plus tomat, täck filén med bacon, in i ugnen på 200 grader i ca 60 minuter.
Bearnaisesås
Äggulor 3 st
Vitvinsvinäger 1 msk
Riven gul lök 1 msk
Salt 2 krm
Vitpeppar ½ krm
Finhackad färsk persilja 2 msk
Finhackad dragon 1½ msk
Häll äggulor och vinäger i en hög mixerskål
Smält smöret och låt det börja bubbla men inte ta färg.
Häll det heta smöret i en tunn stråle under mixning. Ta inte med bottensatsen.
Smaksätt med lök, salt, peppar, persilja och dragon!!!
Gött!!
Lämna ett svar