Bacon lindad ytterfilé

Bacon

Ädelost

Ytterfilé

Tomater

Skär skåror i filén salta och krydda, stek på svag värme, så filén får en fin yta.

Lägg filén på en bädd av bacon, i en ugnsfast form, lägg i ädelost i skårorna plus tomat, täck filén med bacon, in i ugnen på 200 grader i ca 60 minuter.

Bearnaisesås

Äggulor 3 st

Vitvinsvinäger 1 msk

Riven gul lök 1 msk

Salt 2 krm

Vitpeppar ½ krm

Finhackad färsk persilja 2 msk

Finhackad dragon 1½ msk

Häll äggulor och vinäger i en hög mixerskål

Smält smöret och låt det börja bubbla men inte ta färg.

Häll det heta smöret i en tunn stråle under mixning. Ta inte med bottensatsen.

Smaksätt med lök, salt, peppar, persilja och dragon!!!

Gött!!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *